Ramadan

4 Aug

Heyaa readers!!🙂

Bulan ini kan bulan ramadan, jadi aku pengen nge-post tentang ramadan. hehe

Kebanyakan dari kita mengatakan, menjalani, merayakan bulan ramadan ini. Sebenernya kalian tau nggak sih apa itu ramadan? Nah, maka dari itu aku nge-post tentang ramadan. Agar kita memahami makna ramadan.

#Menurut Wikipedia (English)

Ramadan (Turkish:Ramazan) (Arabic: رمضان‎ Ramaḍān, Arabic pronunciation: [rɑmɑˈdˤɑːn]) is the ninth month of the Islamic calendar, which lasts 29 or 30 days. It is the Islamic month of fasting, in which participating Muslims refrain from eating, drinking and intimacy with their partners[1] during daylight hours and is intended to teach Muslims about patience, spirituality, humility and submissiveness to God. Muslims fast for the sake of God (Arabic: الله‎, trans: Allah) and to offer more prayer than usual. Compared to the solar calendar, the dates of Ramadan vary, moving backwards by about eleven days each year depending on the moon; thus, a person will have fasted every day of the calendar year in 34 years’ time. Muslims believe Ramadan to be an auspicious month for the revelations of God to humankind, being the month in which the first verses of the Qur’an were revealed to the Islamic prophet, Muhammad.

#Kalo menurut Wikipedia (Indonesia)

Ramadan atau Ramadhan (dalam bahasa Arab:رمضان) adalah bulan kesembilan dalam penanggalan Hijriyah (sistem penanggalan agama Islam). Sepanjang bulan ini pemeluk agama Islam melakukan serangkaian aktivitas keagamaan termasuk di dalamnya berpuasa, salat tarawih, peringatan turunnya Al-Quran, mencari malam Laylatul Qadar, memperbanyak membaca Al-Quran dan kemudian mengakhirinya dengan membayar zakat fitrah dan rangkaian perayaan Idul Fitri.

Nah, gimana? apa sudah cukup mengerti makna ramadan yang selama ini kita rayakan? Semoga bermanfaat ya🙂

Selain itu, kenapa nih aku buat dua versi bahasa. Jarang banget kan ya aku nge-post gini. hehe

Aku sengaja nge-post dua bahasa karena ada sebagian teman dunia maya ku (khususnya foreign people who non islam) tidak mengerti yang aku lakukan. Mengapa aku berpuasa pada bulan ini. Sekedar memudahkan mereka untuk mengerti🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: